Poolse groep te gast bij braderie en folkloredag

Onder de leden van ‘Krakus’ zijn studenten van AGH University of Science and Technology en van andere universiteiten van Krakau.

Song Dance ensemble ‘Krakus’ uit Krakau

RUURLO – Van zaterdag 6 tot en met woensdag 10 augustus vinden na twee jaar van afwezigheid weer de ‘Reurlse Zommerdagen’ plaats in het centrum van Ruurlo. Een vijfdaags evenement met afwisselend muziek, dans, een oecumenische kerkdienst, een brandweermiddag voor de jeugd, een boerderijenfietstocht, een korenavond, een grote braderie met internationale folklore en een oldtimershow van tractoren en werktuigen.

Op de slotdag van de ‘Reurlse Zommerdagen’ woensdag 10 augustus, vindt het Internationaal Folkloristisch Dansfestival plaats en de traditionele braderie met zijn vele marktkramen, oude ambachten en een oldtimershow van tractoren en werktuigen. De topattractie tijdens het Internationaal Folkloristisch Dansfestival is het Song Dance ensemble ‘Krakus’ uit het Poolse Krakau, Krakus is het oudste studentenfolklore-ensemble in Polen.

Volledig bericht, zie Achterhoek Nieuws, editie Borculo-Ruurlo