Bij de Bundeling

Al jarenlang wordt met de regelmaat van de klok opgetreden in diverse verzorgingscentra en verpleeghuizen, vooral in de Achterhoek en in Twente. Deze optredens vormen ook altijd een belangrijk en dankbaar jaarlijks terugkerend gebeuren. Vooral oude mensen herkennen veel van de verhalen en gedichten die worden voorgedragen. En de dansen die worden getoond hebben vele bewoners vroeger zelf nog gedanst. Aan de stralende gezichten te zien genieten de oudjes enorm van de dans en muziek van deze optredens.

Optreden 2009 in de Bundeling. Ja, zo dansten wij vroeger ook "Mooder Wies"
Optreden 2009 in de Bundeling. Ja, zo dansten wij vroeger ook “Mooder Wies”

 

 

Het verzorgingscentrum “De Bundeling”  in Ruurlo neemt daarbij een bijzondere plaats in. Niet alleen de Achterhookse Folkloredansers zelf treden één keer per jaar op in dit verzorgingscentrum, maar ook de buitenlandse dansgroep die te gast is met de jaarlijkse braderie of met een festival is daar altijd van harte welkom.

Al meer dan 25 jaar wordt een avond verzorgd voor de bewoners van het verzorgingshuis. En dat is genieten van beide kanten, want ook voor de Achterhookse Folkloredansers is dit een uitje.

Onder de bewoners zijn ook oud-leden van de Achterhookse Folkloredansers en zij zouden bijna hun rollator aan de kant gooien en weer meedansen. Deze oud-leden genieten dubbel, zij zingen mee en hun ogen stralen.

Voor de dansgroep is het heerlijk om te zien hoeveel vreugde zij kunnen brengen bij deze mensen.

In 2009 vierde De Bundeling haar 25-jarig bestaan en natuurlijk werden de folkloredansers uitgenodigd om dit mee te vieren.