8erhoeks Food Festival – persbericht

Een bezoek aan de 1e editie van het 8erhoeks Food Festival zal van ontvangst tot afsluiting verrassend zijn. Een afwisseling van eigentijds hip en authentieke folklore, maar altijd ouderwets gezellig.
Street Dance opgezweept door DJ Mike wordt gevolgd door de Achterhookse Folkloredansers. Culinaire hoogstandjes worden gecreëerd van pure streekproducten door Chef Rob in samenwerking met Wiljo Kuenen van de Lekker Eten Winkel. Vergeten gerechten worden op originele wijze als kleine hapjes gepresenteerd. U kunt alles proeven. Ook kunt u, als u raadt wat u eet, een volledig verzorgd uitje winnen. U kunt zien waar de producten vandaan komen en hoe ze geoogst en bereid worden. Zo is er een ambachtelijke slager, imker, wijnboer/maker, molenaar, palingroker en wordt het graan op de ouderwetse wijze gedorst en gemalen.
“We willen in eerste instantie een verrassend festival, kleinschalig van opzet, maar wie weet hoe van het een het ander kan komen” aldus Bert van Zijtveld, eigenaar van De Heikamp in Ruurlo.
Al eens kastanjes gepoft met een originele “poffer” en daarna met verse honing opgepeuzeld? Naast dit alles is er ook vertier voor jong en oud. Zo is er een reusachtige eik waarin je onder begeleiding van echte instructeurs kunt klimmen.
Dus houd jij ook zo van eten & drinken? Dan is het gratis toegankelijke 8erhoeks Food Festival echt iets voor jou! Neem je goede humeur, je leukste vrienden en een zonnetje mee en het genieten kan beginnen! Voor je lekkere trek, maar vooral ook voor de gezellige trek ben je bij ons dus aan het juiste adres!
De Heikamp in Ruurlo organiseert het festival samen met de Achterhookse Folkloredansers en de Lekker Eten Winkel Kuenen.
Het festival begint op 7 November om 11 uur en wordt om 17 uur afgesloten. De toegang is gratis.