1982: Duitsland, Nordenham

Op vrijdagochtend stond de bus in alle vroegte klaar om de dansgroep naar de stad Nordenham in het noorden van Duitsland te vervoeren. Het doel was een optreden op het ” Musik- und Folklorefestival Nordenham” een stad die ligt aan de monding van de Weser.

Men sliep daar gezamenlijk met andere groepen in een school, wederom erg gezellig. Er namen dans-, maar ook muziekgroepen deel uit landen als: Engeland, Schotland, Finland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Oostenrijk, Spanje, Italiё, Joegoslaviё, Nederland en Duitsland zelf natuurlijk.

1982 optreden in het centrum van Nordenham
1982 optreden in het centrum van Nordenham

Op vrijdag was er een grote parade van alle deelnemers door de stad waarna er door enkele groepen werd opgetreden in de straten.

’s Avonds liepen alle groepen in een fakkeloptocht richting het stadion, alwaar een gezellig samenzijn van groepen plaats vond. Op zaterdagochtend werd er opgetreden in de winkelstraten waarna ’s middags het festival van start ging in het stadion en in de feesttent.

’s Avonds liepen alle groepen mee in de vlaggenparade. Na de parade werd er een groot vuurwerk afgestoken.

Het gezellige samenzijn in de tent ging door tot in de kleine uurtjes. Het bleek voor een paar dansers weer net wat te gezellig, want bij  het  ontwaken de andere  morgen  in  het

Klaslokaal kwamen er nog twee heren van de dansgroep, gekleed in het kistentuug en de pet achterstevoren op, binnen. Die twee hadden het bed of liever gezegd de slaapzak nog geheel niet gezien. Dit terwijl de andere leden net weer op de been waren om het danskostuum weer aan te trekken.

Na het ontbijt dat in de tent plaatsvond, was er om 09.30 uur een frühschoppen.

Als volgend programmapunt stond vermeld: “ Ab 11.00 Uhr Erbsensuppe-essen”.

Dat smaakte ook in augustus heel erg best.

De dansers uit Ruurlo hebben tijdens het frühschoppen nog een wandeling naar de haven aan de Weser gemaakt waar menig danspaar op de foto ging.

’s Middags was het vervolg van de optredens in het stadion. Hiervoor bestond veel publieke belangstelling.

Alle deelnemende groeten sloten de zondag af met een zang- en folkloreavond.

 

Boerendansers aan de Weser in Nordenham
Boerendansers aan de Weser in Nordenham