Reurlse Zommerdagen van 17 t/m 21 augustus

De voorbereidingen voor de Reurlse Zommerdagen zijn in volle gang.

De Ruurlose folkloristische dansgroep “de Achterhookse Folkloredansers” zet samen met het Ruurlose gezelligheidskoor “Schouder aan Schouder” en de organisatie van “Fietstocht de boer op” de schouders er flink onder.

Dit jaar sluiten zich nog meer organisaties aan om onder deze noemer extra activiteiten neer te zetten. Dit belooft vanaf zaterdag 17 t/m woensdag 21 augustus a.s. weer een hoop gezelligheid te geven in het centrum van Ruurlo.

zaterdag 17 augustus – Vakantieborrel
De Reurlse Zommerdagen zullen dit jaar geopend worden op zaterdagavond 17 augustus met een vakantieborrel. De organisatie ligt in handen van de Ruurlose horeca. Tijd voor mooie vakantieverhalen onder het genot van muziek en een drankje.

zondag 18 augustus – Oecumenische kerkdienst
De protestante en katholieke kerk van Ruurlo verzorgen samen een oecumenische kerkdienst in de tent op het Kerkplein. Aan deze dienst zullen ook de folkloredansers een bijdrage leveren.

maandag 19 augustus – Brandweermiddag
Kinderen (en hun ouders) worden door de brandweer uitgenodigd om samen met echte brandweermensen waterspelletjes te doen op de weide bij De Heikamp.
De kinderen mogen dan meerijden in echte brandweerauto’s…

dinsdag 20 augustus – Boerderijfietstocht
Op dinsdagmorgen 20 augustus kan worden gestart met een boerderijfietstocht door onze mooie regio en langs diverse agrarische bedrijven. Bij verschillende bedrijven zijn de deelnemers ook welkom om een kijkje in de keuken te nemen.

dinsdag 20 augustus – Korenavond
’s Avonds organiseert gezelligheidskoor “Schouder aan Schouder” in de tent op het Kerkplein weer de inmiddels traditionele korenavond.

woensdag 21 augustus – Braderie en internationale folkoklore
Op woensdag 21 augustus organiseren de Achterhookse Folkloredansers voor de 40e keer een braderie en folkloredag op het Kerkplein, in de Dorpsstraat en in de muziekkoepel en het terrein rondom de Domineesteeg.

Ook dit jaar zullen er diverse optredens worden verzorgd door verschillende dansgroepen uit binnen- en buitenland.

Noteert u deze data alvast in uw agenda.

Het volledige programma en meer informatie is te vinden op  www.reurlsezommerdagen.nl