Folklore hoogtepunt van jubilerende braderie

40e editie van de braderie en folkloredag in Ruurlo

“Zorachka” uit Wit-Rusland tijdens de parade over de braderie

Door Jan Hendriksen

RUURLO – De braderiemarkt liep rond de klok van acht uur op zijn eind toen Rita van den Berg van de Achterhookse Folkloredansers moe maar zeer voldaan terugkeek op de folklore optredens die op het Kerkplein en in de recent gerestaureerde muziekkoepel hadden plaatsgevonden. En dat mocht één van de presentatrices van dienst ook. Want de maar liefst negentien optredens van zeven folkloregroepen vormden het absolute hoogtepunt van de veertigste editie van de braderie die onder auspiciën van de Braderiecommissie van de Reurlse Zommerdagen door de Achterhookse Folkloredansers waren geprogrammeerd.

Volledig bericht, zie Achterhoek Nieuws, editie Berkelland