Braderiegasten uit Wit-Rusland

De kleurrijke folkloregroep Zorachka komt uit Minsk, hoofdstad van het Oost-Europese land Wit-Rusland (ook wel: Belarus).
Deze jongeren-groep bestaat ondertussen al 45 jaar en heeft gedurende die tijd al heel veel landen bezocht, waaronder China en de Verenigde Staten. Deze zomer is ze 45 dagen op tournee door West-Europa en ook een week te gast in Ruurlo. Ze zal bij leden van de Achterhookse Folkloredansers en bij andere gastgezinnen worden ondergebracht.

Optreden van Zorachka in Shanghai (China)

Het repertoire van deze topgroep bestaat uit (bijzondere meerstemmige) zang, muziek en dansfolklore uit de grote regio rond Minsk.
Bij hun optreden maakt de groep ook gebruik van zeer oude traditionele instrumenten zoals een zimbaly. De klederdracht is voorzien van rijke borduursels en vrolijk van kleur. Zorachka heeft veel internationale ervaring en meerdere prijzen gewonnen.

Groepsfoto bij een optreden in de Verenigde Staten

2010 optreden in Odoorn

De groep is in 2010 ook al eens in Nederland geweest op het SIVO-festival (Odoorn).

Klik op de link voor een impressie.