Oogstfeest

De filmer Ton Kraayenvanger van “Nieuws uit Berkelland” heeft een prachtige reportage gemaakt over de oogstdag die dinsdag 12 augustus bij de Heikamp werd gehouden.
Een prachtige samenwerking van de Achterhookse Folkloredansers, pannenkoekenboerderij De Heikamp en diverse ambachtslieden uit Ruurlo.

Zie ook hun verslag:
De tarwe werd geoogst, er waren diverse demonstraties, en er werd gedanst op klompen. Dit gebeurde onder grote publieke belangstelling. Naast inwoners uit Ruurlo zijn er die dag ook veel toeristen op afgekomen. Onze filmer Ton Kraayenvanger was erbij. Hij maakte een prachtige videoreportage van het gebeuren. Diverse mensen werden geïnterviewd… Waaronder Derk Jan Denneboom, hij vertelt over zijn dorsmolens en de zaken eromheen. Ook Greet van Zijtveld komt aan bod. De pannenkoekenbakster laat zien hoe je de lekkerste pannenkoeken moet bakken. Kortom, het was een feest bij de oogstdag in Ruurlo! “Volgend jaar gaan we het zeker weer organiseren. We hebben veel positieve reacties ontvangen”, zegt ondernemer Bert van Zijtveld.