Poolse folkloredansers topattractie tijdens ‘Reurlse Zommerdagen’

Song Dance ensemble ‘Krakus’ uit Krakau te gast in Ruurlo

De Poolse jongeren net voor hun vertrek naar het volgende festival, in België.

Door Jan Hendriksen

RUURLO – De Achterhookse Folkloredansers hebben in hun inmiddels 85-jarig bestaan al heel wat internationale folkloredansers over de vloer gehad tijdens menig festival die men organiseerde. Vanuit bijna alle continenten zijn er wel eens dansgroepen in ’Hartje Achterhoek’ geweest. En ook tijdens de braderieën waren de laatste twee decennia talloze malen folkloristen uit het buitenland te gast in Ruurlo. Al dan niet op doorreis in Europa naar een ander festival. Zo ook vorige week tijdens de 41ste editie van de braderie en folkloredag van de Achterhookse Folkloredansers.

Ditmaal waren 29 jonge Poolse studenten die deel uitmaakten van het Song Dance Ensemble Krakus uit Krakau vier dagen te gast in Ruurlo. Ze werden grotendeels onder gebracht bij tien gastgezinnen voordat men vrijdag op doorreis ging naar België. Naar mening van menig gastgezin waren er nimmer gasten, die zo ontzettend ‘hartelijk’ en ‘dankbaar’ waren.

Volledig bericht, zie Achterhoek Nieuws, editie Borculo-Ruurlo