Optredens op campings

In het verleden werd er altijd twee keer opgetreden voor de aanwezige toeristen op het Kerkplein in Ruurlo. Dit geschiedde op uitnodiging van de VVV. Maar daarnaast hebben de Achterhookse Folkloredansers in hun bestaan veel optredens verzorgd op campings. Niet alleen op campings in de omgeving van Ruurlo, maar ook op andere campings in de Achterhoek en zelfs op de Veluwe.

1992 Dansen in het openluchtmuseum Arnhem
1992 Dansen in het openluchtmuseum Arnhem

In 1984 moest de groep, naast hun gewone optredens,  zeven keer dansen op camping “Rabbit Hill” in Nieuw Millingen.  Dit waren erg leuke optredens. Er werd ook gedanst voor een groep kinderen met een verstandelijke beperking, die daar met hun begeleiders op vakantie waren. Deze mensen vormen altijd een erg dankbaar publiek en meestal willen zij ook heel graag meedansen o.a. met de Hoksebarge en de Zevensprong. De groep was in die tijd dusdanig groot dat in de ene week de helft van de dansgroep optrad en de week daarop de andere helft. In 1985 kreeg het optreden van “Rabbit Hill” een vervolg. Een van de kinderen met een verstandelijke beperking, die het jaar ervoor met hun begeleiders aanwezig was op Rabbit Hill werd 18 jaar. Zij mocht kiezen wat ze graag wilde voor haar verjaardag.Daar hoefde ze niet lang over te denken:  een optreden van de “Achterhookse Folkloredansers”.
En de jarige, die heeft ontzettend genoten. Zij straalde van oor tot oor, tenslotte was het haar feestje.

2012 Optreden bij camping Tamaring
2012 Optreden bij camping Tamaring

Het optreden voor toeristen is altijd gebleven. Er werd gedanst op het Kerkplein, op campings en er volgden ook uitnodigingen van uitspanningen, speeltuinen en dergelijke om in de zomermaanden optredens te verzorgen.

Ook de laatste jaren wordt veelvuldig opgetreden bij campings in Ruurlo, zoals op camping Tamaring, camping De Meibeek en De Bremstruik.

Deze optredens hebben een heel ontspannen karakter. Het publiek geniet enorm en voor de Achterhookse Folkloredansers zijn het “bijzondere  oefenavonden”. Tijdens deze optredens wordt uitleg gegeven over dansen en folkloristische gebruiken in de Achterhoek. Dansen worden afgewisseld met gedichtjes, sketches en uitleg over de traditionele kleding.  En natuurlijk moeten de gasten ook even meedansen.

camping tamaring - logo

 

camping de meibeek - logo