Braderie 2015 – een terugblik

Braderieprogramma 2015:
veel variatie en aandacht voor lokale initiatieven

Al ver voor de zomervakantie zijn de Achterhookse Folkloredansers al druk bezig met de voorbereiding van de traditionele braderie tijdens de Pompdagen, op woensdag 12 augustus.
Het podiumprogramma moet rondkomen en het is elke keer weer een uitdaging om weer met een zeer gevarieerd aanbod aan kramen te komen, waar voor iedereen wel iets van zijn of haar gading zal zijn te vinden.

Dit jaar waren er twee folkloristische groepen uitgenodigd die zowel ’s middags als aan het begin van de avond zijn te bewonderen. Helemaal vanuit Beieren komt de “Trachtenverein Unterinntaler Vogtareuth”. Deze vereniging, die al bestaat sinds 1920, heeft Reurle kennis laten maken met de traditionele kleding, de dansen en de muziek uit het uiterste zuiden van Duitsland.
zie: Braderiegasten uit Duitsland

Trachtenverein Unterinntaler Vogtareuth
Trachtenverein Unterinntaler Vogtareuth

Een mooie afwisseling daarmee biedt “Paloina” uit Amsterdam. Een groep jonge, frisse dansers die Nederlandse folklore op een eigentijdse wijze ten tonele brengt. Bovendien is te bewonderen hoe kleurrijk de Nederlandse klederdracht is. “Paloina” laat daarmee zien dat onze nationale folklore ook voor deze generatie waarde heeft.
zie: Paloina naar Ruurlo

Paloina, folklore uit Hindeloopen op een hedendaagse wijze vertolkt...
Paloina, folklore uit Hindeloopen op een hedendaagse wijze vertolkt…

Verder is er plaats voor eigentijdse dansshows van Gerlande’s dansstudio, uitgevoerd door onze eigen Reurlse jongeren en de Achterhookse Folklore-dansers zullen zelf ook optreden. Tussen de dansen door zijn alpenhoorns te beluisteren, die worden bespeeld door de heren van het trio “Vjenne Ruf!!!
zie: Alpenhoorns op de braderie
’s Avonds van 20 uur tot 24 uur is uiteraard de Edelweisskapelle weer van de partij, afgewisseld door de groep “Half Gas”.
zie: Gezelligheid met de Edelweiss Kapelle

De braderiemarkt is open van 14 uur tot 21 uur en heeft weer oude ambachten, een grote variatie aan aantrekkelijke producten en veel lekkernijen te bieden. De Schaddenstekkers zullen weer als vanouds langs de marktkramen “dweilen”.
Ook onder de standhouders zult u veel dorpsgenoten en ondernemers uit de regio tegen komen. En laten we de inmiddels ook traditionele Oldtimersshow niet vergeten; op de parkeerplaats achter de Luifel zijn allerlei prachtige Oldtimer tractoren, werktuigen, stationaire motoren en demonstraties te bezichtigen.

braderie 2014, tractorenshow
oldtimer- en tractorenshow

Nieuwsgierig geworden? Dan verwachten we u op een volgende Reurlse Braderie waar het weer ouderwets gezellig wordt.
Wie op de hoogte wil blijven, kan onze website bezoeken: www.achterhooksefolkloredansers.nl of kan ons vinden op Facebook.

Wilt u ook graag een stand hebben op deze druk bezochte en gezellige braderie?
Neem dan contact op via ons e-mailadres: braderie@achterhooksefolkloredansers.nl.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Braderie 2015