Volksdansgroep Oriënt (Culemborg)

Hoewel de naam “Oriënt” anders doet vermoeden, danst deze Culemborgse Volksdansgroep dansen uit Nederland en een groot aantal andere Europese landen. Zelfs dansen uit Mexico en Israël behoren tot het repertoire.


Oriënt werd in 1972 opgericht in de vrijstad Culemborg, gelegen in de mooie Betuwe, bekend om haar fruit en om het prachtige rivierlandschap.

De groep bestaat uit een groot aantal enthousiaste mensen die het vooral leuk en gezellig vinden om te dansen.
Oriënt verzorgt optredens in heel Nederland, maar ook in het buitenland, waar met name natuurlijk de Nederlandse dansen aan het publiek worden getoond De afgelopen jaren was Oriënt o.a. te gast in Polen, Frankrijk, België, Griekenland, China, Zuid-Korea, Syrië en de Verenigde Staten

Oud-Hollands
De meest gevraagde serie is een aantal Oud-Hollandse dansen, met kostuums uit de plaatsen Volendam en Marken.
Deze serie kan gedanst worden op klompen en is een aaneenschakeling van dansen zoals Twee emmertjes water halen, de Horlepiep, Jan Pierewiet en Driekusman. Ook bevat deze choreografie een Meiboomdans.
De kleurrijke kostuums, die bij een optreden gedragen worden, zijn -naar origineel- zelf gemaakt.

de meiboom…

Als gediplomeerd dansleidster/choreografe is Petra van Koelen al ongeveer 25 jaar aan de groep verbonden. De meeste choreografieën zijn door haar gemaakt en aangeleerd, en hebben de afgelopen jaren al veel succes geboekt op verscheidene optredens en festivals.

Internationaal Festival Seoul, Zuid-Korea